Koud bad voorkomt geen spierpijn

nieuws Steeds meer topsporters uit verschillende disciplines maken direct na een sportieve inspanning gebruik van een koud dompelbad, een koude douche of een wisselbad. Het zou spierpijn voorkomen en ervoor zorgen dat de sporter sneller recupereert.

Een recent literatuuroverzicht in de Cochrane Library komt tot het besluit dat de meeste studies hierover van slechte kwaliteit zijn en niet kunnen aantonen dat een koud bad een gunstig effect heeft. Als het al effect heeft, dan gaat het vooral om een subjectief gevoel dat de spieren minder stram zijn. Er is echter geen enkel bewijs dat de spieren sneller zouden herstellen. Ook kan uit de studies niet afgeleid worden hoe koud het water moet zijn en hoe lang men in het bad zou moeten blijven om enig effect te voelen.


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram