Helft Britse meisjes vermijdt sport wegens last van borsten

123-sportBH-kopen-kiezen-02-16.jpg

nieuws Ongeveer de helft van de Britse meisjes op de middelbare school vermijdt sport wegens schaamte over of last van hun borsten. Dat blijkt uit een studie in het Verenigd Koninkrijk waaraan meer dan 2.000 schoolmeisjes tussen 11 en 17 jaar deelnamen. De studie verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Adolescent Health.

Meer dan driekwart van de meisjes had een probleem met hun borsten: schaamte in de kleedkamer of tijdens het sporten omdat hun borsten op en neer wippen, of klachten over borstpijn. 15 % van de ondervraagde meisjes vond hun borsten te groot om te sporten.
De problemen waren het grootst rond de leeftijd van 14 jaar.
De studie toont ook aan dat de overgrote meerderheid van de ondervraagde meisjes niet weet of hun beha geschikt is om te sporten, welke beha ze het beste dragen als ze sporten, en hoe ze borstpijn kunnen vermijden tijdens het sporten. Meer dan de helft van de meisjes droeg nooit een sportbeha, slechts 10 % droeg altijd een sportbeha tijdens het sporten.

Bijna allemaal vertelden ze de onderzoekers dat ze meer wilden weten over borstgezondheid en een betere ondersteuning van hun borsten.
Volgens de onderzoekers heeft onderzoek aangetoond dat een goede sportbeha veel problemen kan voorkomen, ongeacht de borstgrootte.
Volgens de onderzoekers toont de studie aan dat meisjes op school veel meer uitleg moeten krijgen over borstgezondheid en borstondersteuning.

Lees ook: Waarom een sportbeha belangrijk is

Laatst bijgewerkt: februari 2016
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram