Niet Meetbaar = Niet Overdraagbaar Hiv niet overdraagbaar als het virus onmeetbaar is

123-txt-HIV-AIDS-05-15.png

nieuws

De Nederlandse Hiv Vereniging lanceert een campagne over de overdraagbaarheid van hiv: n=n, niet meetbaar = niet overdraagbaar. De boodschap n=n houdt in dat een persoon met hiv die succesvol wordt behandeld, en bij wie het virus langer dan zes maanden niet meetbaar aanwezig is, hiv seksueel niet kan overdragen. 

Het doel van de campagne is een stigmavrije omgeving voor mensen die leven met hiv, op persoonlijk, maatschappelijk en medisch vlak. Mensen met hiv worden in hun dagelijks leven nog steeds geconfronteerd met afwijzing, verouderde denkbeelden over leven met hiv en de angst voor overdracht van het virus. Door het algemene publiek te informeren over de betekenis van n=n wil de vereniging het stigma doorbreken. Hierdoor kunnen mensen met hiv zich vrijer voelen in hun seksuele en sociale contacten.

In een korte video vertellen vijf mensen met hiv wat de n=n boodschap voor hen betekent. In de video komt duidelijk naar voren dat n=n bijdraagt aan meer geluk en het biedt mensen de hun eigen kracht te vinden en vergroten.

Laatst bijgewerkt: december 2017

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram