Stretch oefeningen voor je voeten

123m-stretching-voeten-02-17.jpg

dossier

Heb je een lange dag moeten rechtstaan? Heb je last van pijnlijke voeten? Verwen ze dan met een deugddoende stretching. Ga neerzitten, trek je schoenen en kousen uit. Stretch eerst de ene voet en dan de andere. Wij vertellen je hoe.

  1. Til een voet op en maak 15 à 20 cirkels met je grote teen. Maak daarna 15 à 20 cirkels in de andere richting. 
  2. Leg een voet geknikt (de tenen wijzen naar de zijkant) op de andere knie en trek je tenen naar je toe. Blijf 15 seconden in die positie zitten en herhaal die beweging driemaal. Doe ze dan met de andere voet. 
  3. Zet je voet terug op de grond en rol je hiel omhoog tot je voet nog enkel op zijn bal steunt. Richt je tenen naar de grond, trek ze in en rol de voorkant van je tenen heen en weer tegen de grond gedurende 5 seconden. Doe die oefening 10 keer met elke voet. 
  4. Zet een been naar voren, tenen op 12 uur en je hiel tegen de grond gedrukt en hef de hiel van de andere voet op, tenen eveneens op de grond en op 12 uur gericht. Stretch de onderkant van die voet gedurende 20 à 30 seconden door de hiel naar beneden te duwen. Wissel van been en doe de oefening over. 
  5. Zet de bal van beide voeten op de trap en druk je hielen gedurende 15 à 30 seconden naar beneden. Doe die oefening driemaal. 
  6. Zin in een voetmassage? Rol een golf- of tennisbal gedurende 2 minuten onder je voetzool. 

Lees ook: Rekoefeningen: Waarom dagelijks stretchen goed voor je is

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: maart 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram