Start-up moonbird zet gratis live webinar reeks op poten met experts

Laatst bijgewerkt: maart 2020
unsplash_meditatie_zee_strand.jpg

nieuws Ademhalingsoefeningen en meditatie zijn zeer actueel dezer dagen. Maar hoe voer je deze precies goed uit? Om zowel de beginner als de meer ervaren mediteerder te motiveren om in deze moeilijke periode aandacht te hebben voor het mentaal welzijn, zet de Belgische start-up moonbird gratis live webinars op.

Leven in een lockdown situatie is voor iedereen hard aanpassen. De tips over hoe hiermee om te gaan, vliegen ons om de oren. Wat volgt, is een stroom van gratis at home workouts en yogasessies. Maar hoe blijven we gezond in ons hoofd? Ademhalingsoefeningen en meditatie oefeningen zijn in verschillende culturen al eeuwen ingeburgerd om geest en lichaam in evenwicht te brengen. We zagen het al in het televisieprogramma brain man op Canvas en vandaag in lockdownsituaties zijn ze populairder dan ooit. 

De Belgische start-up moonbird brengt nu een aantal experten samen die vanaf maandag 23 maart dagelijks een ademhalings- of meditatie oefening aanbieden. Tijdens elke livestream zal een andere expert uitleg geven over hoe we de rust in ons hoofd kunnen terugbrengen. 

Experts zoals de bekende neuroloog Prof. Steven Laureys en de Nederlander Mr. Breath (Rob Koning) komen hun expertise al delen. Co-founder Stefanie Broes (PhD in de Farmaceutische Wetenschappen) zette het idee op om de komende psychologische weerslag van de lockdown in te dijken: “We zitten allemaal thuis, alleen of met onze geliefden, en we moeten het nog wel minstens drie weken volhouden. Voorlopig lezen we veel, doen we klusjes in het huis en houden we massaal veel video calls maar de verveling zal toeslaan en daarbij ook de frustratie om niet buiten te kunnen. Ademhalingsoefeningen hebben een bewezen effect om kalm te blijven tijdens moeilijke situaties.”

De webinar zal elke weekdag plaatsvinden om 18u. Iedereen kan de livestream volgen. Om de link voor de livestream te ontvangen kan je je inschrijven op de nieuwsbrief van moonbird via moonbird.life/livestream. Stefanie: “Ons doel is om ontspanningstechnieken breed toegankelijk maken voor diegene die hier momenteel nood aan hebben. Zolang dit het geval is werken we met experts samen om afleveringen te maken. Elke week kunnen we dan dieper op de materie ingaan.”  


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram