Plezier van het samenzijn is goed voor relatie

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
koppel-jeans-150.jpg

nieuws Ruim 88 procent van de Belgen zegt tevreden te zijn over zijn of haar relatie. Zowel mannen als vrouwen zien 'het plezier van het samenzijn' als een belangrijke bron voor een goede relatie. Dat blijkt uit een relatie-enquête in opdracht van het tijdschrift Reader's Digest.

Vooral jongeren onder de 30 jaar en senioren zijn heel positief. In de leeftijdscategorie tussen 30 en 50 scoren kwaliteit en tevredenheid veel lager.
70,6 procent van de vrouwen beschouwen het plezier van het samenzijn als basisingrediënt voor een goede relatie. 68 procent vindt respect voor elkaars mening belangrijk.

Voor de mannen gaan veiligheid (67,4 procent) en plezier (67,2 procent) voor. Wederzijds begrip en samen problemen oplossen, vinden beide partners belangrijk.
In hun seksleven hechten mannen vooral belang aan trouw (60,2 procent), terwijl vrouwen (56,6 procent) geregelde en fijne seks belangrijker vinden.

Volgens 68,6 procent van de vrouwen is een kloof tussen beide partners dodelijk voor hun relatie. Ook ergernis (63,3 procent) en eenzaamheid (61,4 procent) zijn nefast.
Mannen vinden "het gevangen zijn in een relatie" negatiever (61,1 procent). Ook eenzaamheid (59,2 procent), egoïsme (58,3 procent) en ergernis (58,2 procent) doen een relatie volgens hen geen deugd.

Tegenpolen vormen geen goede relatie
De bewering dat een goed koppel bestaat uit tegenpolen verwijst de enquête naar het rijk der fabelen. Bijna 80 procent van de Belgische koppels deelt dezelfde normen en waarden. Eenzelfde percentage heeft ook dezelfde levensdoelen.
Volgens professor Fons Vansteenwegen van de KULeuven is de conclusie dan ook duidelijk: 'Hoe meer verschil, hoe meer scheiding. Het is beter een partner te zoeken die gelijkgestemd is. In een relatie zijn er al genoeg verschillen waarmee we moeten leven.'


bron: vrt nieuws


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram