6 tips om spanningen in je relatie te vermijden tijdens de corona-quarantaine

123-vr-koppel-ruzie-psyche-relatie-11-15.jpg

nieuws In China is een recordaantal scheidingen aangevraagd sinds de COVID-19-uitbarsting. Dat je relatie in quarantainetijden meer onder spanning staat, is normaal, maar met deze tips haal je weer wat druk van de ketel.

Neem af en toe tijd voor jezelf

Je hebt misschien vroeger wel naar meer quality time samen verlangd, maar voortdurend samen zijn is dan weer te veel van het goede. Jezelf even afzonderen is niet alleen goed voor je relatie, maar ook voor je mentale gezondheid. 

Accepteer je partner zoals die is

Concentreer je op de positieve eigenschappen en probeer niet te fixeren op de negatieve. Vergeet niet dat het ook voor je partner een stressvolle periode is. Als de karaktertrekken waar je je aan stoort ook na de quarantaine een probleem blijven, kan je ze dan nog steeds aanhalen.

Bespreek mogelijke pijnpunten op voorhand

Als je weet van jezelf dat je je op een bepaalde manier gaat gedragen in stresssituaties, kan het helpen om op voorhand samen te bespreken hoe jullie er best mee omgaan als het zover is. Beloof aan elkaar dat jullie zullen proberen om op een niet-aanstootgevende manier met die frustraties om te gaan, en excuseer je als het toch gebeurt.

Neem afstand als iets dreigt te escaleren

Als je voelt dat de spanning stijgt, kunnen jullie elkaar best even vermijden. Zomaar weglopen is echter geen goed idee. Vermeld wel dat je even tijd nodig hebt om te kalmeren of de discussie te laten bezinken. 

Zoek ook anderen op

Hoewel we geadviseerd worden om ‘in ons kot te blijven’, kan het toch deugd doen om vrienden of familie te horen. Zoek contact met hen op via sms, telefoon- of videogesprekken. 

Structuur 

Lopen er thuis ook kinderen rond, houd dan een vaste structuur aan om driftbuien te voorkomen. Voldoende slaap en gebalanceerde, gezonde voeding zijn essentieel om fysieke en mentale weerbaarheid te creëren. 

Bron:
https://blogs.webmd.com

Lees ook: Slachtoffers huishoudelijk geweld kunnen met codewoord apothekers alarmeren

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: april 2020
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram