Op reis: wanneer uw arts raadplegen voor vaccinaties?

Laatst bijgewerkt: maart 2018
Fotolia_vacc-gele-kaart-dr-04-15.jpg

nieuws

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) raadt mensen aan om zich vooraf goed te informeren en minstens één maand op voorhand en liefst langer een afspraak te maken voor vaccinaties en gezondheidsadvies te halen. 

Goed voorbereid op reis vertrekken is niet alleen belangrijk bij verre reizen. Ook dichterbij huis moeten gezondheidsrisico’s goed overwogen worden. Zo komt het door teken overgebrachte tekenencefalitis voor in bosrijke gebieden in Centraal-Europa, waaronder Oostenrijk.

• Reizigers kunnen bij huisartsen terecht voor advies en voor de meeste vaccinaties, behalve voor gele koorts. 
• In een reiskliniek krijgt u daarnaast gespecialiseerd reisadvies, bijvoorbeeld voor langdurige avontuurlijke reizen in de tropen, of reizen met een bestaande medische conditie.

Op www.reisgeneeskunde.be vindt u reisadvies per land. Er is op deze website ook specifiek aandacht voor dichtbijvakanties.  

Bron
www.itg.be
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram