Website 'noknok' helpt mentale veerkracht van jongeren te versterken | gezondheid.be

Website 'noknok' helpt mentale veerkracht van jongeren te versterken

123-logo-noknok-03-19.png

nieuws

Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceert met steun van de Vlaamse overheid en jongerenlijn Awel de vernieuwde website www.noknok.be. Die wil de mentale veerkracht van jongeren versterken. Online coaching met interactieve oefeningen helpt om beter met stress en tegenslagen om te gaan.

De competitieve samenleving met veel uitdagingen en weinig ruimte om te mislukken, maakt het niet gemakkelijk om een sterke mentale weerbaarheid op te bouwen. Dat zorgt ervoor dat heel wat jongeren niet goed in hun vel zitten.

Uit de meest recente HBSC-studie van 2014 blijkt dat slechts drievierde van alle Vlaamse 11-jarigen tevreden is met hun leven. 1 op 3 jongeren tussen 14 en 25 jaar geeft aan vaak droevig, bedrukt of ongerust te zijn.

Veerkrachttest en interactieve oefeningen
Jongeren van 12 tot 16 jaar kunnen terecht op de vernieuwde website www.noknok.be. De website is nu uitgebreid met een online coaching platform. Jongeren kunnen er een test invullen die nagaat hoe het gesteld is met hun veerkracht, hoe ze met stress omgaan en hoe sterk hun sociaal netwerk is. Uit onderzoek blijkt immers dat deze drie elementen een grote impact hebben op ons mentaal welbevinden.

Mentale veerkracht kan je trainen, en dat is ook het doel van de nieuwe veerkrachttest. Op basis van de resultaten van de test, geeft de website persoonlijk advies en een aantal interactieve oefeningen om meer zelfvertrouwen te krijgen en positiever in het leven te staan. Bovendien kunnen jongeren ook doelen stellen.

Met een aantal gamification elementen motiveert de website jongeren om hun doelen te halen en de oefeningen te doen.

Laatst bijgewerkt: september 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.