Chemische peeling

123-plast-chem-peeling-05-15.jpg

dossier

Chemische peeling van de huid is een techniek die ontwikkeld is om rimpels en onregelmatigheden van de huid minder zichtbaar te maken. Door middel van chemische peeling worden de oppervlakkige huidlagen verwijderd en de cellen van de onderste huidlaag geactiveerd, waardoor zo de elasticiteit en vitaliteit van de huid terugkeren. Rimpels worden op deze manier verzacht en verkleuringen weggewerkt. Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder. Er zijn verschillende soorten peelings. Oppervlakkige peelings worden gebruikt voor de behandeling van huid met geringe zonbeschadiging en fijne rimpels. Ook vlekkige pigmentatie, wijde poriën en niet al te diepe acne-littekens kunnen ermee worden behandeld. Deze behandeling kan indien nodig herhaald worden. Matig diepe en diepe peelings worden toegepast voor de verbetering van sterk zonbeschadigde huid met diepe rimpels en groeven of voor het minder zichtbaar maken van grove acne-littekens.

Soorten

Er zijn verschillende producten mogelijk om een peeling uit te voeren:

Fruitzuur : oppervlakkige peeling
TCA-peeling (trichloorazijnzuur) : middelmatige peeling
• Fenol : diepe peeling

Door de inwerking van de producten ontstaat er na de peeling korstvorming van de huid. Het kan tot 1 week duren vooraleer de huid genezen is. Geadviseerd wordt om de behandelde huid in te smeren met een crème. De behandelde huid blijft nog een drietal maanden rozerood van kleur. U mag er gedurende die tijd niet mee in de zon zitten en ook niet onder de zonnebank. Bij chemische peeling bestaat het risico dat er pigment-afwijkingen optreden in de behandelde huid. Er kan een vermeerderde pigmentatie ontstaan of een verminderde pigmentatie.


Laatst bijgewerkt: april 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram