Reizen met een lichaamsdeel in gips

123-been-gips-ongeval-trauma-170_01.jpg

nieuws Als u wil vliegen met een gebroken ledemaat in gips moet u bij het inchecken een verklaring van de arts kunnen voorleggen waarin staat dat u gezond genoeg bent om met een gesloten gipsverband te reizen. Als dit niet specifiek staat vermeld, moet u ervoor zorgen dat het gips in de gehele lengte is doorgezaagd anders wordt u niet geaccepteerd op de vlucht.
Het medisch bewijs moet de datum vermelden wanneer het gips werd aangebracht. Een medische verklaring mag maximaal 7 dagen voor vertrek van uw heenreis uitgegeven zijn.

• U mag binnen 48 uur nadat het gips is aangebracht niet reizen. Een volledig gesloten gipsverband dat minder dat 48 uur geleden is aangebracht, moet gesplitst worden. De splitsing moet de gehele lengte van het gipsverband volgen en dit moet voor het inchecken uitgevoerd worden. Dit geldt zowel voor normale gipsverbanden als verbanden waarbij hars wordt gebruikt.
Informeer best vooraf bij uw vliegmaatschappij hoe de richtlijnen zijn van de betreffende maatschappij.

• Afhankelijk van het lichaamsdeel dat u brak zult u al dan niet een tweede stoel moeten reserveren.
Passagiers met armen in het gips kunnen normaal volstaan met één stoel.
Passagiers die hun knie niet kunnen buigen moeten een extra stoel kopen om hun been omhoog te kunnen doen. Het is niet toegestaan uw been zodanig te plaatsen dat de bewegingsvrijheid van het cabinepersoneel of dat van andere passagiers wordt belemmerd. Het aantal benodigde extra stoelen is afhankelijk van de lengte van het gips of het been. Een extra stoel biedt ongeveer 43 cm extra ruimte. Als algemene richtlijn geldt dat volwassen passagiers 3 stoelen en kinderen 2 stoelen vereisen.
Passagiers die met hun onderbeen in het gips reizen, kunnen meestal volstaan met één stoel.

• Indien u assistentie nodig hebt op de luchthaven of in het vliegtuig, moet u de luchtvaartmaatschappij vooraf verwittigen (meestal 48 uren vooraf).


Laatst bijgewerkt: januari 2013

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram