De leukste workshops voor mama en baby

dossier Na negen maanden veilig in je buik vertoefd te hebben, is jouw baby klaar om de wereld te ontdekken. Maar jij daarom niet per se. Nood aan informatie, of zin om de band met je baby te versterken? Een workshop of cursus is dan zeker een aanrader.

Bewegen met je baby

Pilates Eenvoudige danspasjes en oefeningen samen met je baby, en dat op de maat van de muziek. Een uitstekende manier trouwens om na de geboorte van je kindje je lichaam weer fit te krijgen. Daarnaast krijg je ook tips hoe je met een correcte houding je (steeds zwaarder wordende) baby draagt en verzorgt. Babyzwemmen Je baby heeft negen maanden in het vruchtwater van je baarmoeder vertoeft, het zal je dus wellicht niet verbazen hoe goed hij of zij zich redt in het water? Een keer kopje onder? Jij schrikt misschien, maar je baby niet. Bijna elk zwembad heeft babyzwemmen. Het water is dan warmer dan gewoonlijk. Wat niet alleen ontspannend is voor je kindje, maar ook voor jou. Tijdens het spelen in het water trainen jij en je baby trouwens allebei je spierkracht. Baby-yoga Het klinkt misschien raar, maar een baby kan wel degelijk stress voelen. In deze cursus doe je yogaoefeningen met de baby tegen je aan. Samen ontspannen bewegen, is goed voor de onderlinge band en het wederzijds vertrouwen. Daarnaast versterk je jouw spierkracht, en die van je kindje, én bevordert yoga het slaapritme van je baby.

Band versterken

Babymassage Lichamelijk contact is onmisbaar voor de ontwikkeling van je baby. Babymassage is niet alleen leuk om te doen, tegelijkertijd voed je je baby met liefde, geborgenheid en zelfvertrouwen. Je stimuleert ook de zintuigen en het lichaamsbewustzijn. En de aangeleerde technieken komen ook later nog van pas, als hij last heeft van buikkrampjes, onrust en huilbuien. babyspelletjes 6 weken Babygebaren Een opvoedcoach combineert het gebruik van babygebaren met de filosofie van bewust opvoeden. Ze toont jou bijvoorbeeld hoe de gebaren kunnen zorgen voor een betere band tussen jou en je kind en hoe je ze op maat van jouw kind gebruikt. Deze workshop kan tot twee jaar.

Zorgen voor jezelf en je baby

Kraamvragen Je kindje is geboren! En nu …? Wat verwacht het kleine wezentje van jou? Wat zijn baby-basisbehoeften? Hoe laat je 'm veilig slapen? Hoe kan je communiceren met elkaar? Bij Kraamvragen bekijk je hoe je op een fijne manier kan zorgen voor je kindje zonder jezelf voorbij te lopen. Neem gerust je partner mee. Borstvoeding en werken Borstvoeding en terug gaan werken: het kan! In deze cursus krijg je praktische informatie over kolven, leren drinken uit een flesje en starten met bijvoeding. Verder krijg je nog tal van tips en tricks over het op peil houden van je borstvoeding, hoe omgaan met je eigen vermoeidheid enzovoort. EBHO en levensreddend handelen bij baby’s en kinderen Voor wie graag volledig voorbereid en zonder stress aan het ouderschap begint, kan een cursus EBHO soelaas bieden. Tijdens deze workshop leer je in te grijpen bij stoornissen in de vitale functies en hoe je best omgaat met plaatselijke letsels. Baby-dragen Hierbij je ontdek je hoe heerlijk het dragen van je kind kan zijn. Tijdens de workshop krijg je informatie over het correct dragen van je baby. De lesgever geeft info en demonstreert verschillende soorten draagsystemen en geeft mee waarop je moet letten zodat jij én je kindje comfortabel de deur uit kunnen. Als je wil kan je je favoriete drager zelf uitproberen. Voetreflexologie Een prikkelbare baby kan heel vermoeiend zijn voor de ouders. Voetreflexologie to the rescue! Het is een speciaal ontwikkelde, zachte vorm van reflexologie waarbij je de drukpunten op het voetje van jouw baby zacht masseert om zo de zenuwuiteinden, die verbonden zijn met specifieke organen in het lichaam, te activeren. Voetreflexologie stimuleert het zelfgenezend vermogen en bevordert op die manier de gezondheid, vitaliteit en ontwikkeling van de baby. De kostprijs, duur, en locatie van een cursus verschilt uiteraard. Vraag zeker meer info aan de vroedvrouw, en luister ook even bij je ziekenfonds. Sommige cursussen worden, naar gelang je contract en soort verzekering, (deels) terugbetaald. Lees ook: Wanneer kan je baby alleen rechtop zitten? Auteur: Evi Renaux  


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram