5 herkenbare dingen als je wél een fantastische schoonmoeder hebt

dossier Bij een tof lief komt spijtig genoeg niet altijd een even toffe familie. Gelukkig zijn er ook veel schoonfamilies die wel fantastisch zijn. Zo kan het zijn dat je schoonmoeder als een tweede moeder is voor jou en wel om onderstaande redenen.

1. Je beschouwt haar als familie

In al die jaren dat je haar nu kent, ben je haar als je familie gaan beschouwen. Niet meer of minder dan je eigen familie en dat is toch wel iets heel bijzonders. Niks is fijner dan een tweede gezin erbij krijgen en in het bijzonder je schoonmoeder.

2. Ze beschouwt jou als haar eigen dochter

Andersom is jouw schoonmoeder jou ook als haar eigen dochter gaan beschouwen en dat is het grootste compliment dat je kunt krijgen. Het is altijd maar hopen op fijne schoonouders want dat weet je natuurlijk nooit van tevoren. Gelukkig zijn die horrorverhalen bij jou totaal niet van toepassing.

3. Ze is oprecht heel blij met jou

Jouw schoonmoeder is maar wat blij met jou. Je bent immers de partner van haar zoon of dochter en zij ziet dat je haar kind ontzettend gelukkig maakt. Alleen dat is al een reden voor haar om jou volledig in haar armen te sluiten.

4. Ze wordt of is al de oma van jouw kinderen

Als jij gaat trouwen met de liefde van je leven, zijn jij en je schoonmoeder nog lang niet van elkaar af. Als jij en je lief ook kinderen willen, wordt zij de oma van jullie kroost en dat is iets heel bijzonders.

5. Ze is een zorgzame schoonmoeder

Net als jouw eigen moeder is de moeder van jouw partner ontzettend zorgzaam. Dat is een eigenschap die bij een lieve moeder hoort en daardoor beschouw je haar toch een beetje als je tweede mama. Lees ook: Oma's magische vingers krijgen deze baby in een vingerknip in slaap


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram