7 cadeautips voor moederdag (+ wat je absoluut níet moet kopen)

dossier Ze heeft zich door de zwangerschap en bevalling heen geslagen als een echte leeuwin en nu is ze ook nog eens een geweldige mama! Genoeg redenen om haar in het zonnetje te zetten dus. Maar hoe?

1. Koop iets dat ze niet voor zichzelf zou kopen

Zijn er dingen die ze wel zou willen maar te duur vindt om voor zichzelf te kopen? Perfect! Dát moet je hebben. Of misschien wil ze weleens nieuwe koffietasjes, een kookboek of een laptoptas, maar vindt ze 't overdreven om wat te kopen aangezien de oude nog niet versleten is/zijn? Doen!

2. Een culinaire verrassing

Verras haar met een heerlijk diner. Ga zelf in de keuken staan of laat je favoriete restaurant een menu serveren. Wil je echt punten scoren? Zoek dan een babysit en neem vrouwlief mee op restaurant. Zo kan je uitgebreid de tijd nemen om te tafelen zonder gestoord te worden.

3. Ontbijt op bed

Moederdag is geen Moederdag zonder een ontbijt op bed, toch? Vers geperst appelsiensap, eitje, fruit, misschien wel zelf gebakken pannenkoeken? Maak er wat moois van! Een (zelfgeplukt) bloemetje daarbij maakt het helemaal af.

4. DIY

Zelf aan de slag gaan? Veel mensen weten niet wat, en al helemaal niet hoe, maar eigenlijk hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn. Print bijvoorbeeld een foto van jullie gezin, stop die in een leuke kader en steek er nog een lief briefje bij. Eender welk complimentje is goed.

5. Verwennerij

Graag wat extra punten scoren? Geef haar een cadeaubon voor some serious pampering, zoals een make-upworkshop, gelaatsverzorging, massage of shopbudget bij haar favoriete winkel.

6. Een blijver

Een kettinkje, armband of ring is blijvend. Wat dacht je van een mooi armbandje met de eerste letter van de naam van jullie kindje, een halsketting met z'n geboortesteen?

7. (Uit)slapen

Waar word je als jonge moeder instant blij van? Slaap! Laat haar eens uitslapen, een nachtje (of twee) doorslapen of gun ze een middagdutje (of drie) terwijl jij je kindje(s) entertaint. Misschien kan je zelf een soort bonnenboekje maken?

Meest foute cadeau

Nog een laatste tip: geef geen keukengerei, droogrek of huishoudproducten als ze er zelf niet om vraagt. Waarom? Wel... Laten we het zo stellen: de kans is klein dat de dankbaarheid groot is. Lees ook: Met welke klusjes kan je peuter of kleuter helpen in het huishouden? Snelle, gezonde hap: enchiladas met kip in tomatensaus Zelf chocoladebroodjes maken voor een verwenontbijtje Wat kan je als partner doen als je vrouw net bevallen is?


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram