7 dingen die je sowieso herkent als boysmom

dossier

Jij dacht dat de newbornfase intensief was? Wacht tot je baby kan kruipen, stappen, springen, gooien... en er nog een partner in crime bijkomt. Heb je thuis twee of meer jongens rondlopen? Dan zal je deze zeven dingen sowieso herkennen.

1. Je hebt een verbazingwekkend vermogen om de meisjesafdeling van de winkel te negeren

Winkelafdelingen met jurkjes, poppen en roze zijn als Vanuatu: een ver land waarvan je weet dat het bestaat, maar de kans dat je er naartoe gaat, is klein.

2. Er is altijd minder keuze in de jongensafdelingen

En dan vooral tijdens de solden. Terwijl de meisjes nog 5 rekken vol hebben, zit jij tevergeefs te graaien naar de laatste jongensbroeken.

3. De wereld is een klimrek. Én lava

Never not climbing, die jongens. Op de zetel, op de tafel, op jou… En springen, dat ook, want de grond kan op elk ogenblik veranderen in lava. Dat verklaart dan ook waarom jouw mooie kussens telkens dienst doen als ‘tegel’.

4. Soms voel je je een beetje eenzaam…

Als enige meisje tussen al dat mannelijk geweld zal je nooit meemaken hoe het voelt om met je dochter te keuvelen over girls stuff. Of hoe het voelt voor een mama als haar dochter zwanger is.

5. …maar je bent wel de koningin te rijk

Jij bent de enige, echte vrouw in hun leven (of toch zolang ze klein zijn), en je betekent de wereld voor hen. Kijk maar eens naar hun fonkelende oogjes als ze jou een zelfgeplukt bloempje overhandigen: “Voor jou, mama!”.

6. Je kent het verschil tussen een pterodactylus en een triceratops

Je heb ook al tickets voor een of andere dinoshow, of je bent van plan om er te kopen. Vóór de dinofase overleefde je trouwens al de tijger- en leeuwfase. Al valt al dat gebrul maar moeilijk van elkaar te onderscheiden.

7. Bewonderende blikken

Als anderen zien dat je enkel zonen hebt, zeker in geval van drie of meer, trakteren ze je op een blik van waardering. Als in: “Wow, dat moet heftig zijn.”

Hoewel het dat ook wel kán zijn, zijn er minstens evenveel momenten waarop je oudste komt knuffelen, of je jongste jou een complimentje geeft. En dat maakt het allemaal weer waard, nietwaar?

Lees ook:
Onderzoek bewijst: tweede kind mat ons af
Oudste kind heeft meeste kans op succes
Waarom oma en opa zo belangrijk zijn
Hoe stimuleer je kinderen om mooi samen te spelen?
Wat als je kindje bang is in z’n kamer?
Wat als je kind niets wil eten… behalve appelmoes?


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram