5 dingen die je nog niet wist over Dieter Coppens (en zijn gezin)

dossier 'Down the Road' is een van de favoriete Vlaamse reality-tv-programma's van de (voltallige) redactie van Minimi. Daar zit presentator Dieter Coppens zeker voor iets tussen. Hier zijn 5 dingen die je nog niet wist over hem.

Vakantiehuizen bouwen

In 2018 was Dieter Coppens te gast in 'Het zomert met' van Bruno Wyndaele. Daarin legde hij uit dat de zomers in zijn jeugd er net iets anders uitzagen dan de gemiddelde jeugdzomer. Samen met zijn familie trok hij immers richting de Ardennen om ... zelf een vakantiehuis te bouwen: fundamenten, muren, elektriciteit, sanitair, ... Zijn vrouw Rut - toen nog zijn lief - keek nogal raar op toen ze voor het eerst meekwam en dat kunnen wij perfect begrijpen!
 
View this post on Instagram
 

A post shared by Dieter Coppens (@coppensdieter) on

Stiekem trouwen

In 2011 organiseerde Dieter Coppens met zijn vrouw een 'jubileum'. In werkelijkheid wandelden de gasten hun trouwfeest binnen. Van een verrassing gesproken! Wist je trouwens dat zijn huwelijk met Rut als thema ‘jacht’ had? En dat hij gekleed in Tiroler-jachtkostuum en zij als amazone voor het altaar verschenen? Ondertussen zijn ze ouders geworden van drie kinderen: Suzy, Lou en Francis.

Speciale auto

Dieter Coppens heeft een heel speciaal type auto, zo vertelt hij aan onze collega's van Maison Slash. Je kunt er immers geen cd's van K3 in afspelen. Of dat denken zijn kinderen toch ... Wink wink, nudge nudge.

Smartphone-mayham

Onlangs gaf Dieter Coppens toe aan Goed Gezind het moeilijk te hebben met het smartphonegebruik van zijn kinderen. Vroeger mochten die 1 avond per week volop genieten van sociale media, tegenwoordig is dat iedere schooldag tot 17u en na 19u30 nog een halfuurtje.
 
View this post on Instagram
 

Vers van de pers... Fijn dat we dit topboek mochten vormgeven! ??? tx Mike!@rewilding.be #bushcraft #backtobasics

A post shared by Dieter Coppens (@coppensdieter) on

Hij maakt zich vooral zorgen over de druk van al die aandacht en reacties op sociale media, en dat kinderen steeds met duizend-en-een dingen tegelijkertijd bezig zijn. Zijn oplossing? Hen uit hun kot lokken, de natuur in!

Niet de ideale vader

Hoe hard hij ook zijn best doet en hoe knuffelbaar hij op tv ook overkomt, Dieter Coppens meent zelf dat hij helemaal de perfecte vader niet is. Hij omschrijft zichzelf als een strenge papa die veel minder geduld heeft dan bijvoorbeeld tijdens de opnames van 'Down the Road'. Lees ook: 6 beroemde moeders die met een postnatale depressie worstelden


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram