Stem moeder stimuleert hersengroei baby

123-vr-zw-buik-zetel-170_08.jpg

nieuws De hersengroei van premature baby’s wordt gestimuleerd door de stem van hun moeder. Dat blijkt uit een studie van de Harvard Medical School.

De onderzoekers lieten 21 couveusebaby's een maand lang gedurende 3 uur per dag opnames horen met de stem en de hartslag van hun moeder. Aan het eind van het experiment werden de hersenen van de couveusebaby’s vergeleken met de hersenen van baby’s die de normale ziekenhuisgeluiden hadden gehoord. Bij de baby’s die dagelijks drie uur lang de stem van hun moeder hadden gehoord, bleken de hersenen beter ontwikkeld te zijn, en dan vooral dat deel waar geluiden verwerkt worden, de auditieve cortex.

De onderzoekers merken op dat hun studie niet met zekerheid kan aantonen dat de hersenen van baby’s sneller groeien door de stem van hun moeder. Er is bijvoorbeeld niet onderzocht hoe groot de hersenen waren voor het onderzoek, en of ook andere geluiden dan die van de moeder een gelijkaardig effect hebben. Maar volgens de onderzoekers wijst alles er toch op dat het belangrijk is dat moeders intens contact hebben met hun premature baby in de couveuse.

Laatst bijgewerkt: oktober 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram