Drink genoeg tijdens de examens

nieuws Tijdens de examens moet u niet alleen gezond eten, met veel groente, fruit en brood, maar ook genoeg drinken, minstens 1,5 liter per dag. Het minste tekort aan vocht kan een negatief effect hebben op uw fysieke en mentale mogelijkheden.

Wat kunt u beter wel en niet drinken?
• Het allerbeste is water of thee zonder suiker. Thee zou de stemming en de concentratie zelfs verbeteren. Een wolkje melk in de thee zou het gunstige effect nog versterken.

• Drankjes met veel cafeïne, zoals koffie, energiedrankjes en cola zijn niet nodig. Een teveel kan zelfs slecht uitpakken, omdat u dan niet meer goed kunt slapen. Gebruik koffie en andere caffeïnebevattende dranken steeds met mate (maximaal 4 koppen per dag).

• Let ook op met drankjes met te veel suiker. Hiervan leert u niet beter maar u krijgt wel ongemerkt veel calorieën binnen.

• Uiteraard drinkt u tijdens de examens beter geen alcohol. Eén glaasje voor het slapen kan u eventueel helpen ontspannen.


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram