Over geneesmiddelen: Medicijnen op maat

medicijnen-op-maat.jpg

boeken-interviews Steeds meer mensen willen, als ze ziek zijn, zelf kunnen beslissen over de te volgen therapie en de in te nemen medicijnen. Maar hoe zorg je ervoor dat je als leek goed bent geïnformeerd?

Met 'Medicijnen op maat' wil dr. Jan Ufkes, farmacoloog en apotheker, (Academisch Medisch Centrum bij de Universiteit van Amsterdam) de lezer de weg wijzen in medicijnenwoud. Hij beschrijft de meest voorkomende ziekten en aandoeningen en de geneesmiddelen die daarbij doorgaans worden voorgeschreven. Op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten schetst hij een beeld van de voor- en nadelen van een bepaalde medicatie en welke werking het voorgeschreven geneesmiddel heeft in samenhang met de betreffende ziekte.

Dit is met recht een uniek boek te noemen. Jan Ufkes neemt honderden veelgebruikte medicijnen kritisch onder de loep, en kijkt of het terecht is dat deze medicijnen voor bepaalde aandoeningen worden voorgeschreven. Hoewel bij een dergelijk onderwerp een zekere saaiheid op de loer ligt, heeft Ufkes een vlotgeschreven boek afgeleverd, dat ontzettend nuttig is voor patiënten die zich afvragen wat de invloed is van bepaalde medicijnen op hun ziekte.

Medicijnen op maat - Jan Ufkes - Uitgeverij Kosmos-Z & K Uitgevers B.V - ISBN: 9021544903 - Verschijningsdatum : 18/06/2004 - 480 blz - adviesprijs 26,90€


Laatst bijgewerkt: februari 2021
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram