Een op tien reizigers negeert malaria-advies

nieuws Zeker een op de tien reizigers gaat zonder bescherming tegen malaria naar de tropen. Dit blijkt uit het Schiphol Survey, een jaarlijks onderzoek onder 2500 Nederlanders over reisgewoonten. Als ze al malariapillen meenemen naar tropische gebieden, zijn dat lang niet altijd de goede medicijnen.

Vorig jaar liepen ten minste acht Nederlanders in Gambia malaria op. Een aantal van hen belandde op de intensivecareafdeling, één patiënt overleed.
De helft van de reizende Nederlanders doet niets tegen een mogelijke infectie met hepatitis A. Veel mensen vinden het niet noodzakelijk zich bij vakantiebestemmingen die 'dicht bij huis liggen' als Turkije en Kroatië te beschermen tegen hepatitis A. Zes op de tien reizigers naar deze bestemmingen ziet af van vaccinatie.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram