Betere seks na maagverkleining

123-koppel-blij-bed-seks-geluk-06-15.jpg

nieuws Mensen met ernstig overgewicht geven aan minder van seks te kunnen genieten. Een maagverkleining blijkt te helpen. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek in het tijdschrift JAMA Surgery.

106 vrouwen van 25 tot 60 jaar die een bariatrische operatie ondergingen werden gedurende twee jaar opgevolgd. De vrouwen wogen gemiddeld 123 kg en hadden een buikomtrek van 126,5 cm. Eén jaar na de operatie hadden ze gemiddeld 33 procent gewicht verloren en dat bleef nagenoeg constant.

Via een vragenlijst konden de vrouwen, die allemaal een stabiele relatie hadden, zes seksuele functies beoordelen: verlangen, opwinding, vaginaal vocht, orgasme, bevrediging en pijn. Het seksueel functioneren verbeterde in alle opzichten, behalve wat het orgasme betrof. Bij alle vrouwen werden hogere concentraties geslachtshormonen in het bloed gemeten, ook de hormonen die een rol spelen bij vruchtbaarheid. De vrouwen werden dus naast seksueel actiever, ze werden ook vruchtbaarder.

Laatst bijgewerkt: november 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram