Recept: gazpacho van watermeloen

123-h-watmel-gazpacho-sofiedumont-08-22.jpg

recepten Een fris, pittig en kleurrijk zomers soepje of hapje.
Ideaal om in een mum van tijd iets feestelijks op tafel te zetten.

Lees ook: Hoe gezond is een watermeloen?

Ingrediënten voor 4 personen
½ komkommer
1 rode puntpaprika
800 g vlees van watermeloen, zonder schil of pitten
3 vleestomaten, gepeld? 
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 el balsamicocrème
1 el tomatenconcentraat
1 chilipepertje (of meer, naar smaak)
1 kl zeezout
4 el olijfolie

Voor de garnituur
2 handvol pistachenoten, grof gehakt
1 handvol basilicumblaadjes
1 bakje tuinkers
½ ui, in dunnen ringen
olijfolie en balsamicocrème

Bereiding
  • Schil de komkommer, pel de ui en de knoflook, verwijder de zaadlijsten van de paprika en doe alle andere ingrediënten voor de gazpacho in de blender. 
  • Mix glad, proef en kruid eventueel bij. Zeef en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  • Serveer in gekoelde diepe borden en werk af met de garnituren, enkele druppels olijfolie en balsamicocrème. 

Lees ook: 5 heerlijke en makkelijke recepten met watermeloen

Een recept uit het boek 'Happy Moments' - 'Beestig lekker eten in goed gezelschap' van Sofie Dumont
foto: Bramski
uitgegeven bij Lannoo

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juli 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram