Watermeloen-gazpacho

123-h-watmel-gazpacho-sofiedumont-08-22.jpg

recepten Een fris, pittig en kleurrijk zomers soepje of hapje.
Ideaal om in een mum van tijd iets feestelijks op tafel te zetten.

Ingrediënten voor 4 personen
½ komkommer
1 rode puntpaprika
800 g vlees van watermeloen, zonder schil of pitten
3 vleestomaten, gepeld? 
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 el balsamicocrème
1 el tomatenconcentraat
1 chilipepertje (of meer, naar smaak)
1 kl zeezout
4 el olijfolie

Voor de garnituur
2 handvol pistachenoten, grof gehakt
1 handvol basilicumblaadjes
1 bakje tuinkers
½ ui, in dunnen ringen
olijfolie en balsamicocrème

Bereiding
  • Schil de komkommer, pel de ui en de knoflook, verwijder de zaadlijsten van de paprika en doe alle andere ingrediënten voor de gazpacho in de blender. 
  • Mix glad, proef en kruid eventueel bij. Zeef en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  • Serveer in gekoelde diepe borden en werk af met de garnituren, enkele druppels olijfolie en balsamicocrème. 

Een recept uit het boek 'Happy Moments' - 'Beestig lekker eten in goed gezelschap' van Sofie Dumont
foto: Bramski
uitgegeven bij Lannoo

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2022
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram