Gerelateerde artikels
Tonijnkoekjes met zoete aardappel en yoghurt-muntdip
recepten
Van een blikje tonijn en zoete aardappel maak je in geen tijd deze heerlijke tonijnkoekjes. Met een frisse yoghurt-muntdip erbij eet je ze bij de lunch, als snack of voorgerecht.
Ingrediënten
Voor +/- 6 tonijnkoekjes:
1 blikje tonijn op water, uitgelekt
1 zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
50 gram panko
1 ei
1 koffielepel knoflookpoeder
1 koffielepel uienpoeder
blaadjes van 3 takjes munt, fijngesneden
Peper en zout
1 eetlepel arachideolie
voor erbij: partjes citroen
Voor de yoghurt-muntdip:
6 eetlepels yoghurt
3 blaadjes munt, in reepjes gesneden
1 eetlepel citroensap
Peper en zout
ZO MAAK JE TONIJNKOEKJES MET ZOETE AARDAPPEL EN YOGHURT-MUNTDIP
Kook de zoete aardappelblokjes gaar, giet ze af en laat afkoelen.
Meng voor de tonijnkoekjes alle ingrediënten in een ruime kom. Maak je handen vochtig en vorm zes koekjes van het mengsel. Leg op een bord of plank en dek af met huishoudfolie. Zet de koekjes 30 minuten in de koelkast zodat ze iets steviger worden.
Haal uit de koelkast en verwarm de olie op middelhoog vuur in een grote pan. Bak de koekjes aan elke kant ongeveer 3 minuten tot ze bruin en een beetje krokant van buiten zijn. Draai ze maar één keer voorzichtig om.
Roer alle ingrediënten voor de muntdip door elkaar en serveer de tonijnkoekjes met de partjes citroen.
Auteur: Lai-Wah Chong