Spinazieslaatje met op het vel gebakken leng

HD-w5-spinaziesla-600-.jpg

recepten Er zijn zo van die dagen waarop je weinig tijd of zin hebt om te koken… Dit gerechtje is daarvoor ideaal! Koop kant-en-klare groente, meng er wat restjes onder en kieper alles samen in een kom. Nog een lepel vinaigrette erover, wat kaas of vis of vlees erbij en ’t is klaar!

Ingrediënten
1 zakje voorgewassen spinazie (echt van die piepkleine zachte blaadjes), een restantje zoete kerstomaten in stukjes gesneden, een paar (zelf)gemarineerde olijven, een bakje magere gerookte ham- of baconsnippers die je vooraf krokant roostert, 1 fijngesneden lente-ui, 3 lengfilets (of andere witte visfilets) met vel, 1 el olijfolie, peper en fleur de sel, olijfolie en appelazijn voor de dressing.

Heb je wat meer zin/tijd om te koken, dan kan je een originele dressing maken.
Ingrediënten voor een originele dressing: 1 potje magere plattekaas, 1 el sojasaus, citroensap en –zeste naar smaak, fijngesnipperde bieslook, een stukje gember, een lookteentje, fleur de sel, ½ avocado (of een overschotje guacamole), 1 tomaat, 1 potje zwarte lompviseitjes, 1 kl olijfolie

Bereiding
- Het spinazieslaatje: Verwijder de dikste stelen van de spinazie en halveer de kerstomaten. Rooster de hamreepjes krokant. Meng de spinazie met de kerstomaten, ham, olijven en lente-ui.
- De vis: bak de vis op het vel in de olijfolie en kruid met peper en fleur de sel.
- De originele dressing: Schil de gember en de knoflook, snij ze in miniblokjes en stoof ze in een koffielepel olijfolie. Meng de plattekaas met de sojasaus, een kneep citroensap, fijngesnipperde bieslook, de gepureerde/fijngeprakte avocado, peper, en de gestoofde gember en look. Snij de tomaat in miniblokjes (zaadlijsten niet) en garneer de dressing met de tomaatbrunoise, de lompviseitjes en de citroenzeste. De eitjes zorgen voor een zilte smaak en een knisperige bite. Kruid eventueel nog wat bij met fleur de sel.

5kg5weken02.jpg


Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.

Uitgegeven door WPG, Antwerpen.

Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: november 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram