Quarentertainment: knoeivrij brood bakken met kinderen

dossier Schuim je elke dag het wereldwijde web af op zoek naar entertainment voor je kind? Wel, wij hebben iets dat sowieso in de smaak valt. Letterlijk zelfs, want met dit recept bakken jullie samen een vers brood. Knoeivrij, beloofd. Ingrediënten: 550 gram bloem 2 el kristalsuiker 9 gram zout 7 gram droge gist 325 ml lauwwarm water Nodig: (Hersluitbaar) plastic zakje, plastic folie, bakpapier... en geduld.

Aan het werk

Mama: los de gist op in het water en giet alle ingrediënten in het zakje, laat de lucht ontsnappen en sluit goed af of knijp dicht. Sous-chef: stevig kneden zonder knoeien, gedurende een tiental minuutjes. Mama: kleeft het deeg nog aan de zijkant van het zakje? Voeg extra bloem toe en laat opnieuw de lucht ontsnappen voor je het zakje goed sluit. Sous-chef: kneden zonder knoeien tot het deeg niet meer aan de zijkanten kleeft. * Laat het deeg een uur rijzen * Mama: knip een grote hoek af en druk het deeg op een met bloem ingewreven ondergrond. Sous-chef: wrijf een beetje bloem op je handen en maak van het deeg een mooie massa zodat hij in de bakvorm past. Mama: kneden tot een nóg mooiere klomp en dek af met een handdoek. * 60 minuten later * Mama: Verwarm de oven op 190 graden en bak het in de bakvorm gaar gedurende 45 minuten. Sous-chef: Proeven! Lees ook: Quarentertainment: zo doen deze mama's het Recept: bananenpudding met koekjes 5 tips om je kind gezond te laten eten Wat als je kind niets wil eten (behalve appelmoes)?


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram