Zo tover je je tuin om tot speeltuin

dossier Nu we allemaal verplicht wat quality time krijgen met het gezin, zoeken mama’s en papa’s creatieve manieren om hun kinderen te plezieren. Een uitstap zit er helaas niet in, maar met deze leuke items transformeer je jouw eigen tuin tot een leuke speeltuin. Goed voor uren, dagen en weken fun, bovendien krijg je zo zelf ook nog wat werk gedaan. Alles is online verkrijgbaar, uiteraard.

Klimrek

Klimmen en klauteren bevordert de motoriek en beweeglijkheid van je kind. Geen boom staan? Dan is een klimrek van Lil Monkey een goed idee. Met het handige plug-insysteem heb je ’m in geen tijd opgezet, en dankzij de pinnen die je in de grond steekt, kan hij tot 80 kilogram aan. Even moe geklommen? Drapeer dan een laken over het rek en maak er een stoere grot van. klimrek

Hindernissenparcours

Heb je nog wat gerief rondslingeren in de tuin? Goed, want met een beetje verbeelding maak je er een indrukwekkend hindernissenparcours van. Overal op, onder, tussen en over, en daarna nog eens hetzelfde, maar dan iets sneller.

Buitenspeelkeuken/planttafel

Twee speelsets voor de prijs van één, dat horen we graag! Enerzijds een buitenkeukentje dat wel wat weer en wind aankan, anderzijds een werktafel met vier bloempotjes en temperatuurregelaar. Beide stimuleren spelenderwijs de fantasie en creativiteit. Het schoolbord, dienblad en de geluidseffecten zijn leuke extra’s. speelkeuken voor buiten

Glijbaan

Een Smoby glijbaan was al populair als jij klein was, en houdt nu ook jouw kinderen uren zoet. Als de temperaturen stijgen, wordt het trouwens nog leuker, want dan sluit je er de tuinslang op aan.

Nestschommel

De ronde schelp heeft een doorsnede van 113 centimeter, en kan tot maar liefst 150 kilogram aan. Leuk voor kleine kindjes, grotere kindjes en volwassen kindjes. Het bekleed stalen frame is ijzersterk, net zoals de 4 kabels en 2 staalringen waarmee je de nestschommel vastmaakt. nestschommel

Picknicktafel voor kinderen

Een robuuste, houten picknicktafel oogt op het eerste zicht misschien minder spectaculair dan bovenstaande items, maar het is absoluut een blijver. Goed voor knutsel-, lees, leer- en creëertijd, en dankzij de kussens zit je kind lekker zacht.

Gocart

Met de gocart die bij Lidl in de digitale rekken ligt, kan je kindje op een speelse manier zijn motoriek, kracht, uithoudingsvermogen en reactievermogen aanscherpen. Zowel het stuur als het zadel zijn traploos verstelbaar in hoogte. gocart

Bloemperk

Maak een leuk hoekje in de tuin waar je kindje naar hartenlust kan ‘tuinieren’. Kies veldbloemen, die kunnen wel wat verdragen. Zaaien doen jullie samen, en van zodra de bloemetjes komen, kan je kindje volop op ontdekking. Geuren, kleuren, vormen… en als ‘ie heel goed kijkt, spot hij misschien zelfs kleine diertjes?  

In samenwerking met Lidl


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram