Tips om je kind ook bij extreem warm weer goed te laten slapen

dossier Slaapt je kindje slecht, omdat je de kamer niet koel kan houden? Dan kan je deze tips proberen.

  • Ga voor katoen. Zowel qua laken, slaapzak als pyjama, want die zijn veel minder warm dan synthetische. Kleed je kindje trouwens niet te warm aan, bij baby’s kan zelfs enkel een pamper volstaan.
  • Ga voor een lauwe douche of een verkoelend badje voor het slapen gaan en lauw flesje in plaats van warm.
  • Creëer een briesje door twee ramen of deuren open te zetten, zodat de lucht kan circuleren. Wacht wel tot de zon weg is en het buiten frisser is, anders haal je net de warmte binnen.
  • Draai een koelelement uit de diepvries in een tetradoek en leg het bij je kind in bed. Een ijskoud kersenpitkussen of cool pack (voor blessures) werkt ook.
  • Zorg dat je kindje genoeg drinkt overdag, dus geef gerust een flesje extra. Anders krijgen ze dorst ’s nachts, en eventueel ook hoofdpijn.
  • Ken je die verkoelende matjes voor huisdieren? Wel, surprise surprise, die passen ook in een kinderbed… Onder het hoeslaken leggen en klaar.
  • Heeft je kindje een favoriete knuffel? Misschien kan die even op reis naar de noordpool (diepvriezer) voor hij in bed aanmeert?
Lees ook: 7 waterspelletjes om je baby en peuter af te koelen bij een hittegolf Hittegolf? Hang deze waterballon-piñata voor je kinderen op! Op stap met je baby? Let op voor het oveneffect! Alles over zonnebescherming


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram