Relaties en seksualiteit voor kinderen uitgelegd op ik zag 2 beren…

kzag-2-beren.jpg

nieuws 'k Zag 2 beren..., is een interactieve tentoonstelling voor kleuters en kinderen van 6 tot 12 jaar over relaties en seksualiteit. Kinderen zijn heel nieuwsgierig naar hoe hun lichaam zal veranderen of naar wat er nu echt gebeurt achter de slaapkamerdeur. De tentoonstelling geeft op een ludieke en educatief onderbouwde manier antwoorden op de vragen die bij kinderen leven. ‘k Zag 2 beren is een initiatief van Sensoa, het Vlaams service- en expertisecentrum voor seksuele gezondheid en hiv en De wereld van Kina, het natuurmuseum voor kinderen en jongeren te Gent. Het kwam tot stand met de steun van Dexia en Euromut. Samen met de tentoonstelling Goede Minnaars (12 tot 18 jaar) geeft het ouders, leerkrachten, onderwijzers en begeleiders de mogelijkheid met kinderen van 3 tot 18 jaar op een interactieve wijze rond relaties en seksualiteit te werken. Beide tentoonstellingen staan opgesteld in de zalen van De wereld van Kina. Bij deze tentoonstellingen hoort een educatief pakket waarmee leerkrachten of begeleiders aan de slag kunnen.
In het fuchsiaroze en lichtblauwe decor van de tentoonstelling ‘k Zag 2 beren… worden de 'geheimen' van seksualiteit op kindermaat ontsluierd. Voor één keer mogen kinderen in de badkamer gluren en gesprekken uit de slaapkamer afluisteren. Zelfs moppen zijn toegestaan. Eén deel richt zich specifiek naar kleuters (3 tot 6 jaar), een tweede deel is voorzien voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Samen met de Carrousel Goede Minnaars die twee jaar geleden ontwikkeld werd voor jongeren van 12 tot 18 jaar, vormen ze een parcours, telkens aangepast aan het ontwikkelingsniveau en de vragen die leven bij kinderen van diverse leeftijden.
Info: www.sensoa.be


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie
Pfizer

U bent minimum 12 weken geleden bevallen ? U geeft uw baby borstvoeding en stemt ermee in om die tijdelijk te onderbreken (4 - 5 dagen) ? Dan zoeken we jou !

Check hier hoe je kan bijdragen

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram