5 redenen om voor een tweede kindje te gaan

dossier

Uit onderzoek blijkt dat een tweede kindje ouders afmat. Anderzijds geeft een kindje je zoveel liefde terug, heb je alle babybenodigdheden al in huis en ben je ’t toch al gewoon om ‘s morgens een volgepoepte luier te verschonen vóór je eerste slok koffie. En er zijn nog meer argumenten die pleiten in het voordeel van gezinsuitbreiding. Een lijstje.

Een speelgenoot voor je eerste kindje

Hij of zij wordt grote broer of zus: een soort superheldenstatus die je nooit ofte nimmer meer moet afgeven. Ze worden partners in crime, brothers in arms of sisters for life.

Next level shopping

Kleine broer of zus krijgt de kleren van nummer één, dat is nu eenmaal het lot van het tweede kind. Geef jezelf dus gerust een upgrade wat je shopbudget betreft. Bovendien krijg je eindelijk de kans om alle babykleertjes weer boven te halen. Hoe schattig! *smelt*

Je hoeft niet al je babyspullen (meteen) te verkopen

Al dat baby-gerief dat je online ging plaatsen? Hoeft niet! Al kan het natuurlijk geen kwaad om eens die revolutionaire kinderwagen te gaan testen. Als je dat oude ding verkoopt, wordt die nieuwe plots toch betaalbaar.

You know the drill

Je bent ondertussen een specialist in luiers verschonen, kindermaaltijden bereiden, reisbedjes plooien en autostoeltjes installeren, en spreekt heel vlot babytaal. Je weet ook maar al te goed dat de tweede kraamnacht een uitdaging wordt, en hoe je krampjes kan verlichten. Hoe je een Maxi-Cosi draagt? Check! En dat is niet enige babyhack die je ontdekte. Kortom, je weet wat je te wachten staat, en een voorbereid ouder is er twee waard.

Een dubbele dosis alles

Akkoord: twee kindjes, dat betekent dubbel zoveel was, dubbel zoveel werk en dubbel zoveel traantjes. Maar ook dubbel zoveel zoentjes, dubbel zoveel knuffels en dubbel zoveel liefde. En jij dacht dat het niet beter kon...

Lees ook:
Een baby erbij! Zo voelt je peuter zich niet achtergesteld
10 lessen die je pas leert als je een tweede kind krijgt
7 uitdagingen die je herkent als je een tweede kind in huis hebt
De grootste kleine geluksmomenten van het eerste jaar met je baby


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram