Dag tegen kanker: draag een geel lintje als teken van solidariteit

123-geel-lint-vs-kanker-ca-09-15.jpg

nieuws Elke dag krijgen gemiddeld 107 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Een ziekte die fysiek en psychisch erg ingrijpend is voor de patiënten. Voor hun naasten is het een erg verwarrende en moeilijke periode.

Elke derde donderdag van oktober organiseert Kom op tegen Kanker de Dag tegen Kanker. Die dag wordt aandacht gevraagd voor mensen met kanker en de strijd die ze elke dag leveren.

Op 15 oktober roept Kom op tegen Kanker Vlamingen op hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten door een geel lintje te dragen.

Hartverwarmende activiteiten
Ziekenhuizen, huizenvandemens, lokale dienstencentra (o.a. Zorgbedrijf Antwerpen) organiseren die dag allerlei activiteiten om rond en voor hun patiënten en cliënten. Ook verschillende BV’s werken enthousiast mee aan deze dag.
Meer info over de deelnemende ziekenhuizen, gemeenten en organisaties en over de vele activiteiten vindt u op de website van Kom op tegen Kanker.

Laatst bijgewerkt: september 2015
100 Jaar Stichting tegen Kanker 100 Jaar Stichting tegen Kanker
Stichting tegen Kanker

In 2024 viert Stichting tegen Kanker haar 100-jarig bestaan onder de Hoge Bescherming van Koningin Mathilde. Al van bij de start in 1924 was haar belangrijkste drijfveer: hoop omzetten in overwinning.

100 jaar strijd tegen kanker - Stichting tegen Kanker

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram