Dag tegen kanker: draag een geel lintje als teken van solidariteit

Laatst bijgewerkt: september 2015
123-geel-lint-vs-kanker-ca-09-15.jpg

nieuws Elke dag krijgen gemiddeld 107 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Een ziekte die fysiek en psychisch erg ingrijpend is voor de patiënten. Voor hun naasten is het een erg verwarrende en moeilijke periode.

Elke derde donderdag van oktober organiseert Kom op tegen Kanker de Dag tegen Kanker. Die dag wordt aandacht gevraagd voor mensen met kanker en de strijd die ze elke dag leveren.

Op 15 oktober roept Kom op tegen Kanker Vlamingen op hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten door een geel lintje te dragen.

Hartverwarmende activiteiten
Ziekenhuizen, huizenvandemens, lokale dienstencentra (o.a. Zorgbedrijf Antwerpen) organiseren die dag allerlei activiteiten om rond en voor hun patiënten en cliënten. Ook verschillende BV’s werken enthousiast mee aan deze dag.
Meer info over de deelnemende ziekenhuizen, gemeenten en organisaties en over de vele activiteiten vindt u op de website van Kom op tegen Kanker.


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram