Voor jou gelezen op Het Nieuwsblad

Wetenschappers ontdekken veelbelovende remedie tegen haaruitval

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws

Er zou een nieuw medicijn gevonden zijn tegen kaalheid, schrijven onderzoekers van de Universiteit van Manchester. Een medicijn dat gebruikt wordt bij de behandeling van osteoporose of botontkalking zou in combinatie met een ander geneesmiddel haaruitval tegengaan.

Onderzoekers van de universiteit van Manchester hebben mogelijk een medicijncombinatie ontdekt die kaalheid zou kunnen tegengaan. De resultaten van hun onderzoek verschenen in het vakplad  PLOS Biology.  

Het meest effectief zou een combinatie van twee medicijnen zijn: cyclosporine A en Way-316606. Het eerste wordt gebruikt tegen auto-immuunziekten en stimuleert haargroei. Het laatste wordt gebruikt bij de behandeling van osteoporose of botontkalking. Deze twee medicamenten samen zouden kunnen zorgen voor een bevordering van de haargroei, aldus een van de onderzoekers. 

De ontdekking zit nog in een testfase en werd voorlopig enkel getest in het labo op haarzakjes van haartransplantatiepatiënten, maar de eerste resultaten zijn zeker positief. De medicijnen hebben zeer weinig bijwerkingen en tonen resultaat. In een volgende fase wordt de medicijnencocktail getest op mensen. 

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180511_03507771


Het Nieuwsblad
volgopfacebook

volgopinstagram