Psychotherapie online beter en efficiënter

Laatst bijgewerkt: februari 2013
123-dr-internet-comput-pat-170-08.jpg

nieuws Online behandelingen van veel voorkomende klachten als posttraumatische stress, burn-out, depressie, paniek en eetstoornissen zijn minstens zo effectief als reguliere face-to-face therapie, blijkt uit onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam.

Het onderzoek toont aan dat het breed invoeren van therapie via internet zeer goed mogelijk is. De resultaten van de behandelingen via internet blijken bovengemiddeld goed. Cliënten zijn tevreden over het online contact met hun behandelaars en ook de therapietrouw is goed.

Verder kent online psychotherapie geen geografische beperkingen en worden behandelaars ondersteund in administratieve taken, herhaalde uitkomstmeting en het volgen van het behandelplan. Dat vergroot de kwaliteit van de behandeling en mede daardoor behalen ook jonge of relatief onervaren behandelaars goede resultaten.

Bij dit onderzoek zijn de resultaten van 1500 cliënten in de dagelijkse praktijk vergeleken met de behandelresultaten van de deelnemers van experimentele studies.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram