Psychotherapie online beter en efficiënter

123-dr-internet-comput-pat-170-08.jpg

nieuws Online behandelingen van veel voorkomende klachten als posttraumatische stress, burn-out, depressie, paniek en eetstoornissen zijn minstens zo effectief als reguliere face-to-face therapie, blijkt uit onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam.

Het onderzoek toont aan dat het breed invoeren van therapie via internet zeer goed mogelijk is. De resultaten van de behandelingen via internet blijken bovengemiddeld goed. Cliënten zijn tevreden over het online contact met hun behandelaars en ook de therapietrouw is goed.

Verder kent online psychotherapie geen geografische beperkingen en worden behandelaars ondersteund in administratieve taken, herhaalde uitkomstmeting en het volgen van het behandelplan. Dat vergroot de kwaliteit van de behandeling en mede daardoor behalen ook jonge of relatief onervaren behandelaars goede resultaten.

Bij dit onderzoek zijn de resultaten van 1500 cliënten in de dagelijkse praktijk vergeleken met de behandelresultaten van de deelnemers van experimentele studies.


Laatst bijgewerkt: februari 2013

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram