Hoe voorkom je dat je kinderen online aankopen zonder je toestemming?

123h-kind-gaming-pc-11-18.jpg

nieuws

Heel wat online games of apps bieden extra diensten of content aan tegen betaling: virtuele valuta voor aankopen, een code om extra functies te ontgrendelen, een zwaard waarmee je meer kracht krijgt in een game…. Die worden ‘in-app-aankopen’ genoemd. Soms moet je er zelfs op ingaan om een volgend niveau van een game te bereiken.

Hoe pak je dat aan?

  • Het is in de eerste plaats zeer belangrijk dat je je kinderen daarvan bewust maakt. Dat je ze duidelijk uitlegt dat ze echt geld uitgeven wanneer ze daarop ingaan. 

  • Je kunt ook controleren of een bepaalde app in-app aankopen aanbiedt voordat je hem downloadt.
    - In de Play Store-app wordt in-app-aankopen vermeld bij de prijs of de knop Installeren.
    - Op play.google.com/store wordt Biedt in-app-aankopen vermeld bij de prijs of de knop Installeren.

  • Om 100 % op zeker te spelen, controleer je best of de wachtwoordbeveiliging is ingeschakeld voor het toestel waarmee je kind gamet, zodat het geen ongewenste aankopen doet. Of nog een stapje verder: beperk de mogelijkheden om in-apps te kopen op de tablet of computer waarmee je kind gamet.

Hoe doe je dat?
1. Voor Android: ga naar de Play Store > Instellingen en schakel 'Verificatie vereisen voor aankopen' in (https://support.google.com/googleplay/answer/1626831?hl=nl)
2. Voor iOS: Ga naar Instellingen > Algemeen > Beperkingen en schakel 'In-App Aankopen' uit (https://support.apple.com/nl-be/HT201304)

Bronnen:

support.google.com

www.veiligonline.be 

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram