Ongerust over een GSM-mast: laat het stralingsniveau meten?

Laatst bijgewerkt: juni 2022

nieuws Binnenkort worden de nieuwe Vlaamse normen voor GSM-masten van kracht. Maar nu reeds kan u het stralingsniveau van een GSM-mast in uw beurt laten meten. Die metingen worden uitgevoerd door het BIPT (het Belgische Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie). Er zijn geen kosten om deze metingen te laten uitvoeren.

Een meting moet elektronisch worden aangevraagd op een speciaal webformulier: www.lne.be/themas/milieu-en-gezondheid/aanvraag_stralingsmeting

De aanvragen worden toegevoegd aan een wachtlijst, die momenteel ongeveer 100 aanvragen bevat. In principe zullen de metingen worden uitgevoerd volgens datum van aanvraag. Als er echter meerdere metingen per dag kunnen gebeuren, zal getracht worden om aanvragen te groeperen uit dezelfde regio.
Technici van het BIPT zullen met u contact opnemen voor de praktische organisatie van de metingen.

Op basis van de beschikbare wetenschappelijke literatuur en rekening houdende met de kwaliteit van de wetenschappelijke studies concluderen verschillende gezaghebbende wetenschappelijke adviesorganen dat er geen concrete aanwijzingen zijn voor schadelijke effecten in de omgeving van gsm-antennes (zolang de normen gerespecteerd worden). De huidige normen houden rekening met onzekerheden.

Contactgegevens:
milieu.gezondheid@lne.vlaanderen.be
02/ 553.11.78.

Lees ook: Wonen & gezondheid (6/14): Straling
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram