Geneesmiddelen kunnen besmet zijn met Creuzfelt Jacob

nieuws In Engeland heeft de Medicines Controls Agency (MCA), een officiëel controleorgaan dat moet toezien op de kwaliteit van de geneesmiddelen, vastgesteld dat een 800-tal geneesmiddelen mogelijk een risico kunnen vormen voor de Ziekte van Creufelt Jacob, de ziekte die bij dieren BSE veroorzaakt.
Sinds 1 maart moeten alle geneesmiddelenfabrikanten in de Europese Unie aantonen dat bij de fabricatie van hun geneesmiddelen geen producten zijn gebruikt die afkomstig kunnen zijn van koeien die met BSE kunnen besmet zijn. In totaal werd voor ongeveer 15.500 geneesmiddelen een dossier ingediend waaruit moet blijken dat ze geen potentiëel besmette stoffen bevatten. Maar volgens de MCA werd voor 860 geneesmiddelen geen enkel dossier ingediend.
De naam van de firma's en van de geneesmiddelen die niet aan de vereiste voorwaarden voldoen, werd niet bekend gemaakt, maar de MCA zegt dat een aantal van deze producten wel degelijk op de Europese markt worden verkocht.

Lees ook: BSE en Creutzfeldt-Jacob


Laatst bijgewerkt: april 2005

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram