Wat kan je doen met aspergeschillen?

Laatst bijgewerkt: mei 2022
123-asperges-bakje-05-17.jpg

nieuws

Asperges zijn lekker, licht en gezond. Tijd dus om ze zoveel mogelijk op het menu te zetten. Maar gooi zeker de schillen niet weg, want je kunt ze gebruiken voor een saus of een soep. Probeer dit receptje eens.

Lees ook: Hoe gezond zijn asperges en waarop moet je letten?

Soep of saus maken met aspergeschillen en -uiteindes

  • Was de schillen en stoof ze samen met een fijngesneden sjalot aan in een klontje boter.
  • Voeg kippen- of kalfsbouillon toe en laat de schillen ongeveer een uur koken.
  • Zet het vuur af en laat een nachtje of een paar uren trekken.
  • Zeef de bouillon dan en druk de schillen zeer goed uit om zoveel mogelijk smaak aan je soep of saus mee te geven.
  • Kruid met peper en zout, bind met een roux (of met room waarin een eierdooier is losgeroerd) en werk af met verse fijngesneden kruiden (peterselie of kervel) en enkele stukjes gegaarde asperge.

Lees ook: Waarom krijg je een aspergegeur in je urine en wat doe je eraan?

Lees ook: Beschermen asperges tegen kanker?

Lees ook: Wat eet je bij asperges? Vier makkelijke, maar lekkere recepten


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram