Unilever haalt Knorr Vie van markt

nieuws Unilever heeft het fruit- en groentedrankje Knorr Vie in Nederland van de markt gehaald. De verkopen liepen terug.
Volgens de producent levert één flesje 50% van uw behoeften aan groenten en fruit, maar tegelijk wordt aangestipt dat het "de verse groenten en fruit niet vervangt, maar de consumptie ervan helpt vergroten".
Volgens voedingsdeskundigen kan een dergelijk product verse groente en fruit niet vervangen. Ook het Voedingscentrum was die mening toegedaan.
Vorig jaar werd Knorr Vie door de Nederlandse consumentenorganisatie genomineerd voor het Gouden Windei, de award voor het meest misleidende product. In 2007 had een Deense rechter de claim dat een flesje 50 procent van de aanbevolen groente en fruit bevat verboden.


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram