Groente- en fruitwijzer

nieuws Vlaams minister van Volksgezondheid Inge Vervotte heeft in samenwerking met Testaankoop een Groente- en Fruitwijzer gelanceerd. Met deze wijzer lees je in een ogenblik welke groenten in welke maand optimaal geschikt zijn voor consumptie.
De wijzer wordt op 340.000 exemplaren verspreid, via de kanalen van de Vlaamse Overheid en Testaankoop. Het is een stevige recto-verso kleurenwijzer waarop de gezondheidsbewuste kok seizoensgebonden groenten terugvindt. Je kan de wijzer eenvoudig op de koelkast bevestigen. Niet enkel de bekende groenten, maar ook de vergeten Vlaamse groenten worden in de kijker gezet. Waarom kies je best de seizoensgroenten als je de keuken in duikt? Ze zijn goedkoper en beter van smaak, net omdat ze bedoeld zijn om in de desbetreffende maand te eten. Met de Groente- en Fruitwijzer wil minister Vervotte de consumptie van groenten en fruit aanmoedigen. Nu eten we amper 138 gram groenten per dag, nog niet de helft van wat we dagelijks nodig hebben. Slechts 1 op de 5 Belgen eet dagelijks groenten. Nochtans raadt de actieve voedingsdriehoek 300 gram per dag aan, het liefst de combinatie van rauwe en bereide groenten.

Klik hier voor een afbeelding van de groete- en fruitwijzer (druk op ctr toets + om te vergroten!)

Klik hier voor een afbeelding van de groete- en fruitwijzer (druk op ctr toets + om te vergroten!)


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram