Wat eet of drink ik tussendoor?

dossier Afhankelijk van de totale dagvoeding en de persoonlijke levensstijl kunnen enkele tussendoortjes bijdragen tot een evenwichtige en gevarieerde voeding, zeker ook bij kinderen. Gezond kiezen is daarbij echter heel belangrijk. Ga je systematisch voor energierijke snacks, dan wordt het natuurlijk veel moeilijker om een gezond gewicht te behouden dan wanneer je kiest voor lichte en gezonde tussendoortjes

Een gezonde knabbel voor een gezellige babbel

Een hardnekkig opkomend hongergevoel tussen twee maaltijden door? Het kan. Geef echter niet onmiddellijk aan de verleiding toe om ondoordacht in de koekjeskast te grabbelen, maar voorzie je lichaam van een tussendoortje waar het echt baat bij heeft.

Gun jezelf de vitamines en voedende waarde van vers fruit, een sneetje brood aangevuld met een gezond beleg (zoals een plakje magere kaas, ham en rauwe groentjes), een ongesuikerd melkproduct of een heerlijk groenteslaatje.
Een kommetje rauwkost tussendoor is trouwens al even verfrissend als die andere gezonde tussendoortjes zoals water, magere of halfvolle melk en ongezoete fruitsappen. Zin in een warmere drank? Schenk jezelf dan gerust een kop koffie of thee in. Of geniet van een kom zelfgemaakte soep, warm of koud, en je zult het hongergevoel snel vergeten.

Ben je toe aan de koffiepauze, haal dan niet steevast weer die koekentrommel uit de lade. Breng eens variatie door een potje magere yoghurt of een lekker stuk vers fruit te presenteren. Een gezond tussendoortje maakt het nog eens zo gezellig!

Lees ook: Water doet leven!

Lees ook: Lekkere soep

Lees ook: Een lekker en gezond vieruurtje

Lees ook: Een gezonde picknick

Lees ook: Leef je uit met groenten en fruit !

Lees ook: Kinderen en fruitsap


Laatst bijgewerkt: mei 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram