Mediterraan dieet verlengt het leven

nieuws Een mediterraan dieet met veel vis en groente en weinig vlees en melk, zorgt voor een verlenging van het leven. Dat zeggen wetenschappers van de universiteit van Gothenburg in Zweden. Ze baseren hun conclusie op onderzoek waarbij duizenden 70-jarigen gedurende veertig jaar werden bestudeerd.

Mensen met een mediterraan dieet werden vergeleken leeftijdsgenoten die onder meer veel vlees- en melkproducten aten. Een mediterraan dieet bleek de kansen op een langer leven te vergroten met twintig procent. Dat betekent in de praktijk dat oudere mensen die een mediterraan dieet volgen gemiddeld twee tot drie jaar langer leven dan mensen die dat niet doen.

Ook drie andere gelijkaardige onderzoeken in Denemarken en Zweden bij jongere leeftijdscategorieën laten gelijkaardige resultaten zien.

bron: Age, 2010; 33 (3): 439 DOI: 10.1007/s11357-010-9193-1

Laatst bijgewerkt: mei 2021
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram