Doe de squat

123-h-squat3-08-19.jpg

nieuws

De squat is niet het nieuwste hippe dansje en ook niet een of ander ‘chill' gebaar! Het is een fitness oefening waarbij je je hele lichaam gebruikt en vooral je billen en benen traint. Ook je rug- en buikspieren varen er wel bij. Tegelijk doe je aan krachtopbouw en als je de juiste techniek hanteert en in een voldoende hoog tempo squat, verbrand je ook vet. Als dat geen mooi totaalpakketje is! 
Tijd om kennis te maken met deze fantastische move.

De squat is eigenlijk de houding die je aanneemt als je op een stoel gaat zitten met je armen voorwaarts gestrekt. Daarmee train je verscheidene spieren tegelijk en verbeter je tevens je coördinatie en core-stability. 

Dit zijn de verschillende stappen die je kunt oefenen voor de spiegel:
  1. Warm je spieren goed op door een vijftal minuten op een gezapig tempo rond te lopen.
  2. Ga dan rechtop staan en zet je voeten uiteen, de tenen licht naar buiten gericht. Je voeten mogen iets breder staan dan je schouders.
  3. Houd je rug goed recht en buig je knieën ietwat.
  4. Zak daarna langzaam door je  knieën tot die ongeveer een hoek van 90 graden vormen en je dijen evenwijdig zijn met de grond. Tegelijk span je je bilspieren op en beweeg je je armen gestrekt voorwaarts.
    Ondertussen adem je langzaam in.
  5. Blijf de hele tijd recht voor je kijken en houd je rug recht (alleen de onderrug mag licht hol zijn). Beweeg je heupen naar achteren alsof je op een denkbeeldige stoel gaat zitten. Je knieën mogen niet voorbij je tenen komen. 
  6. Ga met rechte rug terug naar de uitgangspositie en adem ondertussen rustig uit.


Bron:
www.gezondheidsnet.be

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram