6 op 10 werkende Vlamingen komt in de winter amper buiten

123-vr-koud-muts-winter-12-16.jpg

nieuws

Een rondvraag van Partena Ziekenfonds bij duizend werkende Vlamingen heeft aangetoond dat meer dan zes op tien in de winter maximum een kwartier buitenkomt, inclusief woon-werkverkeer. Tien procent van de ondervraagden geeft zelfs toe in de werkweek nooit het daglicht te zien. 
#toerkedoen
Van wie minder dan een kwartier per dag buitenkomt, voelt amper de helft zich uitgerust. Zes op tien beseft ook dat hij wat meer zou moeten buitenkomen, onder andere om de concentratiedips te voorkomen (70%). Een half uurtje bewegen in de buitenlucht zou al veel helpen, zowel voor je mentale als voor je fysieke gezondheid. De campagne #toerkedoen moet ons daartoe overtuigen.
30 minuten per dag
“Het meeste voordeel haal je uit 30 minuten buiten bewegen, in de voormiddag tot 11 uur. Bij veel mensen is dat helaas niet haalbaar op een werkdag, velen proberen ook te compenseren door in het weekend wat meer buiten te gaan. Maar we willen ze toch graag informeren over de vele gezondheidsvoordelen die aan buiten bewegen gekoppeld zijn, en proberen te overtuigen om een ‘toerke’ te integreren in de dagelijkse routine”, zegt Lynn Pellens, expert gezondheid bij Partena Ziekenfonds.” Op de website www.toerkedoen.be kan je onder andere via een zelftest ontdekken welk ‘toerke’ best past bij jou en jouw agenda.

Lees ook: 8 tips om een winterdip te verslaan

Bronnen:
www.toerkedoen.be
www.partena-ziekenfonds.be

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: februari 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram