Waarom beter geen valse wimpers?

123-cosm-wimpers-make-up.jpg

nieuws Wimperextensies zijn doorgaans een slecht idee. Wimpers hebben namelijk een belangrijke functie: ze beschermen het oog tegen uitdroging en voorkomen dat fijne deeltjes in het oog belanden. Wetenschappers hebben onderzocht wanneer onze wimpers het best presteren: de ideale wimperlengte is een derde van de breedte van het oog.

De onderzoekers bestudeerden de aerodynamica van wimpers van 22 verschillende zoogdieren. Daarbij maakten ze onder meer gebruik van een windtunnel om na te gaan hoe lang de wimpers moeten zijn. Hieruit blijkt dat de ideale wimperlengte voor alle zoogdieren ongeveer hetzelfde was: een derde van de breedte van het oog. Te lange wimpers zorgen er voor dat de luchtstroom in de richting van het oog wordt geleid, waardoor het sneller uitdroogt. Bij te korte wimpers blijft de luchtstroom boven het oog hangen, wat ook een uitdrogend effect heeft.

Bron
Eyelashes divert airflow to protect the eye

Laatst bijgewerkt: juli 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram