Geneesmiddelen en besturen van auto

nieuws Het Frans geneesmiddelenagentschap, l'Agence française de sécurité sanitaire des produits de santé (Afssaps), heeft beslist om op alle geneesmiddelen een speciaal pictogram aan te brengen om te waarschuwen voor eventuele problemen bij het besturen van een auto of een fiets. Er zijn drie pictogrammen, naargelang de mogelijke invloed van het geneesmiddel op de vaardigheid om een voertuig te besturen.
De pictogrammen hebben de vorm van een verkeersbord met een zwarte auto op een gekleurde achtergrond. Een geel bord betekent: geen voertuig besturen zonder eerst de bijsluiter te lezen. Een oranje bord: alleen voertuig besturen na overleg met uw arts of apotheker. Een rood bord: geen voertuig besturen.
Volgens studies in Frankrijk zouden 10% van de verkeersongevallen mede te wijten zijn aan geneesmiddelengebruik. Op de eerste plaats komen slaap- en kalmeermiddelen (vooral benzodiazepines).

Lees ook: Nachtelijke autoreizen: slapen en rijden gaan niet samen


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram