Al gehoord van een borstvoedingspremie?

123_m-mama_baby_borstvoeding_2020.jpg

dossier

We moeten je waarschijnlijk niet meer vertellen dat borstvoeding een uitstekende start is voor je baby. Maar ook voor jou zijn er voordelen verbonden aan het geven van borstvoeding... en die laten zich zelfs tot in de portemonnee voelen.

Moedermelk bevat alle voedingsstoffen die baby’s nodig hebben. De samenstelling van moedermelk wordt voortdurend aangepast aan de behoeftes van je baby, bijvoorbeeld door antilichamen te produceren als jij of je baby ziek zijn. Zo bescherm je je baby beter tegen heel wat ziektes en aandoeningen, zowel nu als later. Borstvoeding kost ook niets, je hebt het altijd bij je en het is milieuvriendelijk.

Natuurlijk ben je vrij om te kiezen welke voeding je je baby aanbiedt. Een slechte keuze kan je niet maken, want uiteindelijk willen we allemaal het beste voor onze kinderen. Informeer je op voorhand voldoende over de voor- en nadelen van beide opties en kies dan waar jij je als mama het best bij voelt. Heb je gekozen voor borstvoeding, dan is het goed om weten dat je daarmee ook een gezonde keuze maakt voor je portemonnee. Wie lid is bij LM Plus ziekenfonds heeft immers recht op een borstvoedingspremie. Je krijgt een vergoeding van 125 euro per twee maanden dat je borstvoeding geeft, voor een maximum van zes maanden. Je premie kan dus oplopen tot 375 euro.

In Vlaanderen is LM Plus ziekenfonds momenteel het enige ziekenfonds dat deze premie aanbiedt. Biedt jouw ziekenfonds geen borstvoedingspremie aan, maar wil je er wel van genieten? Overschakelen naar een ander ziekenfonds is heel eenvoudig en kan ook als je al zwanger bent. Wie weet spreken de andere voordelen van LM Plus ziekenfonds je ook aan? Denk aan een zwangerschaps- en een geboortewaardebon en een geboortepremie per aangesloten ouder, tussenkomst in kinder- en thuisopvang , gratis begeleiding door een vroedvrouw, terugbetaling remgeld voor kinderen tot 7 jaar, gratis hospitalisatie- en tandzorgverzekering voor kinderen tot 8 jaar en zoveel meer.

Nog een tip: Baby op komst? Dankzij LM Plus ziekenfonds kan je jouw babyuitzet compleet maken en maak je kans op een Maxi-Cosi babyuitzet ter waarde van maar liefst 949 euro.

In samenwerking met LM Plus ziekenfonds


Laatst bijgewerkt: oktober 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram