Kruiden bevatten oestrogenen

nieuws Veel kruiden die gebruikt worden om de vervelende bijwerkingen van de menopauze te behandelen ter vervanging van bijvoorbeeld hormomen, bevatten stoffen die dezelfde werking hebben als estrogenen (vrouwelijke hormonen). Dat blijkt uit een studie aan de universiteit van Pittsburgh in de Verenigde Staten die op 14 juni werd voorgesteld op een borstkankercongres in het Amerikaanse Atlanta.

De onderzoekers analyseerden diverse kruidenmengsels op basis ondermeer van ginseng, Dong Quai, Vitex, melkdistelzaden, hop, enz.

Volgens de onderzoekers opent dit enerzijds perspectieven voor de behandeling van menopauzeklachten, vooral bij vrouwen die om de een of andere reden weigerachtig staan tegenover hormonenpreparaten. Maar anderzijds dienen vrouwen die deze kruidenextracten gebruiken te beseffen dat ze een estrogene werking hebben. Dit kan met name gevaarlijk zijn voor vrouwen die een hoog risico lopen op bv. borstkanker of andere aandoeningen waarvoor estrogenen moeten worden vermeden.


Laatst bijgewerkt:

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram