Make-up, het magische effect van contouren

123-cosm-beauty-contouring-3-24.jpg

nieuws Contouren is een make-uptechniek die door een knap samenspel van licht en schaduw je gezicht een andere ‘look’ geeft en bepaalde foutjes verzacht of zelfs wegwerkt. Het is eenvoudig en binnen ieders handbereik. Het enige wat je nodig hebt is twee kleuren los poeder voor een matifiërende of fluwelen afwerking, blush, een blushborstel en een fond de teint (in crèmevorm).

Als je geen ervaring hebt met het gebruik van blush en/of poeder vraag je best eerst advies aan een professionele schoonheidsspecialiste of visagiste. Je moet kunnen spelen met de combinatie van poeder of fond de teint in een blekere en een donkere tint. Handig ook zijn de setjes met make-up voor contouring.

Wat is het principe?
De techniek bestaat erin om foutjes in het gezicht als het ware weg te gommen door een knap samenspel te creëren van donkere en lichte zones. Het blekere poeder doet een gezichtszone oplichten terwijl er blush (die meestal donkerder is) of een donkerder teint poeder wordt aangebracht op de zones die er smaller of verfijnder moeten uitzien: de neus, de wangen...

Hoe ga je te werk?
Dit zijn twee uitgewerkte voorbeelden.

Als je neus wat te breed is kan je die met behulp van contouring een fijnere 'look' geven met een zeer naturel eindresultaat.
- Breng op je neusvleugels wat blush aan of – wat nog beter is – een donkerder tint van het basispoeder dat je gebruikte en veeg het uit tot aan het begin van de wenkbrauwen.
- Op de neusboog en onder de ogen breng je wat bleker poeder aan om licht te geven aan je ogen en de fijnste zones van je gezicht.

Om een rond gezicht een fijnere 'look' te geven moet je hoeken aanbrengen door je wangen holler te maken.
- Breng blush of het donkerste poeder aan op de holte van je wangen en op je kinboog (de lijn tussen je gezicht en je hals).
- Breng het bleekste poeder aan op je jukbeenderen en wrijf het uit naar de slapen en de kin. Voor het beste resultaat en de meest naturelle 'look' gebruik je best los poeder, een poederdoos dus met een poederdonsje en een grove borstel.

auteur: Barbara Simon, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: december 2016

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram