Hoe voorkom je dat nagellak gaat afschilferen?

123-h-nagels-lakken-04.21.jpg

nieuws

Een likje nagellak heeft natuurlijk zijn ‘houdbaarheidsdatum’, maar er zijn een paar middeltjes die je kunt toepassen om het zo lang mogelijk egaal en glanzend te houden. 
Een goede voorbereiding is het halve werk!
Een paar eenvoudige stappen voor een schitterend resultaat  ...

  • Start met nagels die helemaal schoon zijn en gevijld in de gewenste vorm. Maak ze vetvrij door ze een paar minuten in een azijnbadje te laten weken. Dat zorgt voor een mooie en egale hechting van de lak. Met een wattenstaafje dat in azijn is gedrenkt kan het eventueel ook als je grondig te werk gaat. 
  • Rol het potje nagellak stevig tussen je handen in plaats van het te schudden, zodat er geen luchtbelletjes ontstaan. Wanneer er luchtbelletjes in de nagellak zitten, gaat hij zich minder goed hechten waardoor hij gemakkelijker afbladdert.  
  • Ben je nog geen ‘pro’ in het aanbrengen van nagellak en durf je al eens buiten de lijntjes lakken? Breng dan met een wattenstaafje eerst wat vaseline aan op de huidstrook langs je nagels. De nagellak die daarop terechtkomt, zal niet aan je huid blijven plakken en je kunt hem na het lakken gemakkelijk weer wegvegen zonder je gelakte nagels te verknoeien. 
  • Zodra de azijn helemaal is opgedroogd, breng je een basecoat (basislaag) aan. Die zal de lak die je erop legt langer vasthouden. Met het gebruik van een transparante topcoat vermijd je dat er pigmenten in de bovenste laag van je nagelplaat doordringen. Die kunnen een gelige verkleuring op je nagelplaat achterlaten wanneer je de lak weer verwijdert.  
  • Breng dan een dunne laag nagellak aan en trek ze door over de volledige lengte van de nagel, tot over de rand. Een volledige bedekking zorgt ervoor dat je de gelakte nagel minder snel afscheurt of breekt. Start bij de nagelriem en trek ononderbroken strepen naar de punt van je nagel toe.
    Donkere lak doet je nagels korter lijken, met lichte pasteltinten of huidskleur zien je nagels er langer uit.
  • Leg een tweede en eventueel nog een derde dun laagje tot je nagel helemaal verscholen zit onder de lak en de lak dus niet meer transparant is. 
  • Werk de lak  af met een topcoat (toplaag). Het is een beschermingslaagje waardoor de lak minder snel afbrokkelt en het geeft een mooie glans.  
  • Tot slot geef je de nagellak nog een koude douche. Wanneer de lak helemaal droog is, houd je je nagels onder koud water om de nagellak nog eens extra te verstevigen.

Bronnen

Voorkom deze nagellak fouten! - Wellness Academie
Tips voor mooi nagellak aanbrengen | blog | Plein

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: april 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram