Hoe je zo min mogelijk moeite moet doen om er mooi uit te zien

123m-gezicht-beauty-cosm-12-7.jpg

nieuws

Als wij moeten kiezen tussen langer slapen of wenkbrauwen die on fleek zijn, hoeven we niet lang na te denken (dat gaat ons ‘s morgens sowieso niet goed af). Dat wij steevast voor een échte net-uit-bedlook gaan wil echter niet zeggen dat jij met een warrige haardos en uitgelopen mascara van de vorige avond de deur uit moet. Hier zijn zes tips voor langslapers die er toch mooi willen uitzien. 

1. De snelle beautyroutine: natuurlijke make-up
Dun laagje foundation, beetje blush en een vleugje mascara en you’re good to go. Master de natuurlijke make-uplook en je hoeft nooit meer extra tijd in te calculeren omdat je standaard vlekken maakt met je eyeliner.


2. De nóg snellere beautyroutine: neem permanente make-up
Als zelfs die vijf minuutjes je teveel zijn, kan je opteren voor permanente make-up zoals een lijntje boven je ogen of wimperextensions. Beetje duurder dan een mascara, maar time is money dus als je zo dagelijks vijf minuten wint ben je op lange termijn sowieso goedkoper af.


3. Leg je outfit ‘s avonds klaar
Zes keer van outfit wisselen is niet alleen vervelend wanneer je dringend naar je werk moet vertrekken, je doet future you echt geen plezier want zij moet dat straks allemaal weer opruimen. Kies voor je gaat slapen je kleren voor de volgende dag, zo maak je geen (oké, minder) modemissers en hoef je weer minder na te denken om halfzeven in de ochtend.


4. Gebruik een satijnen kussensloop voor je haar
Die is namelijk veel beter voor je lokken dan een katoenen sloop. Het zachte satijn maakt dat je haren minder over het kussen schuren en zo in de war geraken. En behold, je hoeft je haar niet eens meer te kammen ‘s morgens.


5. Gebruik alleen lippenstift
Met een kleurtje op je lippen op zie je er meteen verzorgd uit en dat is precies de bedoeling. Na deze snelle beautyroutine kan je meteen de rest van de producten in je make-uptasje overslaan en niemand die het doorheeft!


6. Laat je nagels doen
Een kleine investering voor een groot resultaat: ga langs een nagelstyliste. Je hoeft maar eens per twee à drie weken langs het nagelsalon te gaan om er altijd verzorgd uit te zien én da’s meteen fijne me-time!

Auteur: Jutta Buytaert


Laatst bijgewerkt: september 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram