Enkele eenvoudige tips om rimpels te bestrijden

123-h-rimpels-gezicht-04-19.jpg

nieuws

Vroeg of laat krijgen we allemaal rimpels, de ene persoon al wat meer of wat eerder dan de andere. Het is nu eenmaal een van de 'symptomen' van het verouderingsproces. Maar we kunnen die natuurwet wat afremmen en een versnelling lager schakelen door een aantal eenvoudige principes toe te passen.

Wil je je huid zo lang mogelijk jong houden? Stuur je verzorgingsritueel en je leefstijl zo nodig bij en start alvast met deze basisregels:
  • Vermijd lange blootstelling aan de zon en bescherm je huid altijd met een goede zonnecrème en afdekkende kledij.
  • Rook niet (meer). Roken is niet alleen slecht voor je gezondheid, het schaadt ook je huid.
  • Slaap zoveel mogelijk op je rug. Als je op je zij slaapt, vormen er zich na verloop van tijd kleine lijntjes of rimpeltjes op je wangen en kin die niet meer vervagen na het opstaan. 
  • Eet meer vette vis zoals haring, makreel, zalm. Ze zitten boordevol omega-3-vetzuren en ze zijn een belangrijke bron van proteïnes, een van de belangrijkste bouwstenen voor een gezonde huid.
  • Hou je ogen wijd open! Moet je je ogen fronzen of de krant op armlengte houden om ze te kunnen lezen? Aarzel niet, koop meteen een leesbril. Als je je gezichtsspieren te veel belast, bijvoorbeeld door altijd weer je ogen te knijpen, ontstaan er onderliggende groefjes in je huid en die kunnen uitgroeien tot rimpels.
    Hetzelfde geldt voor een zonnebril. Investeer in een goede zonnebril, hij beschermt de huid rond je ogen en verhindert dat je je ogen gaat knijpen tegen het felle zonlicht. 
  • Was je gezicht niet te vaak. Kraantjeswater verwijdert een deel van de natuurlijke olie en vocht die onze huid bevat en die hem beschermen tegen rimpelvorming. Was je je gezicht te vaak, dan was je het beschermingslaagje weg. Gebruik  liever een gel of een vochtinbrengende zeep of melk om je gezicht te reinigen. 
  • Voed je huid dagelijks met een vochtinbrengende crème en een serum dat l-ascorbinezuur bevat, dat is een vorm van vitamine C. Vitamine C kan de collageenproductie van je huid boosten, het helpt om je huid mooi egaal van kleur te houden en het beschermt tegen schade aangericht door UV-stralen.

Ook het DNA speelt een belangrijke rol bij de rimpelvorming. De ene familie gaat (dank zij zijn genen) nu eenmaal 'rimpellozer' door het leven dan de andere…. En een donkere huid veroudert sowieso langzamer.  

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: april 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram